INNOVATÍV PROTOTÍPUS KIFEJLESZTÉS A MEDITECH KFT.-NÉL

A Meditech Kft. 78 436 008 forint uniós támogatást nyert a Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program (továbbiakban: VEKOP) keretén belül VEKOP-2.1.7-15 - Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés tárgyú pályázati kiíráson a Széchenyi 2020 keretében. A pályázat keretein belül a vállalkozás ABPM vérnyomásmérő készülékének fejlesztésére került sor.

A Meditech Kft. 78 436 008 Ft támogatást nyert a VEKOP-2.1.7-15 - Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés c. pályázati kiíráson. A megítélt támogatás a projekt összköltségének 61%-a volt.sajtokozlemeny

A projekt keretében az ABPM vérnyomásmérő készülék, a Meditech Kft. saját termékének, egy teljesen új alapokra helyezett, hatodik generációjának kifejlesztése történt meg. Mivel a tervezett prototípus nem csak hardver, és szoftver területén, de funkcióit tekintve is előremutató a kor követelményeihez képest, ez számos fejlesztési irányt és új tudományos megoldást jelent.

A kísérleti fejlesztésre azért volt szükség, mert az informatikai, műszaki és tudományos háttér, a funkcióigény oly mértékben megváltozott, hogy egy teljesen új alapokra helyezett prototípust kellett kifejlesztenünk és abból piacképes terméket létrehozni. Erre a problémára teljes körű megoldást nyújt a jelen projekt megvalósítása, hiszen ezzel a prototípus fejlesztéssel egy olyan új kísérleti fejlesztést jegyezhetünk, amely piacvezetőként jelenhet meg mind ár-érték, mind sokszínű funkciók szempontjából.

Az eszköz hardver platformja, vagyis az elektronikai alkatrész bázisa, amire ilyen készülékeket lehet építeni (pl. mikrokontrollerek, vezérlőegységek, memória, kommunikációs interfészek, kijelzők, kezelőszervek) a korábban piacon lévő eszközünkben egy 15 évvel ezelőtti állapotot tükröztek, mivel ott az új termék-generáció kialakítása még a korábbi termék továbbfejlesztését jelentette, ellentétben a jelen beruházással, amelyben lényegében egy teljes új prototípus fejlesztése történt meg.

A projekt 2018.08.31-én került befejezésre.